Lokala processer

En central del av Dela Läslust är de lokala utvecklingsprocesserna. Varje kommunbibliotek har åtagit sig att driva minst en utvecklingsprocess som på något sätt utvecklar det läsfrämjande arbetet. Kommunbiblioteken kan driva processen själv, eller i samarbete med andra deltagande bibliotek i projektet. Hela eller delar av personalstyrkan kan vara delaktiga i processen/processerna.

Läns- och regionbiblioteken bidrar med processtöd och genomför regionala lärtillfällen som stöttar de lokala utvecklingsprocesserna.

Som ett stöd för att komma igång med er process finns ett formulär där ni får formulera era initiala tankar kring processen. Varje process inom Dela Läslust ska registreras i detta formulär.

De registrerade processerna läggs upp på denna sida och du kan hitta dem genom att navigera i menyn Hitta lokala processer här intill. Hittar du en process som är närliggande något som du själv intresserar dig för finns alltid möjlighet att kontakta kontaktpersonen för mer information, inspiration och/eller samarbeten.

Här hittar ni Dela Läslusts formulär för processbeskrivning.

Förutom som ett stöd för er finns formuläret också till för att:

  1. Läns- och regionbiblioteket får möjlighet att planera de regionala lärtillfällena utifrån deltagande biblioteks behov och prioriteringar.
  2. Processens namn, kontaktuppgifter, processbeskrivning och målgrupp kommer att publiceras här på projektwebben. Som ett led i att koppla samman liknande processer och synliggöra kompetenser och intressen kommer processen att göras sökbar via fritext och kategorier.

En tanke på “Lokala processer

  1. Pingback: Beskriv din process! | Dela Läslust

Kommentarer är stängda.