Kreativa bokcirklar

Studieresan till Stockholm bjöd på mycket inspiration och idéer, vissa i större skala som till exempel Sollentunas arbete med systemet klartext och läsecirklarna på Sture bibliotek. Det är idéer jag tar med mig och fortsätter att klura på. När man kommer hem till sitt eget bibliotek, sitt eget närområde och besökare efter en sådan resa så vill man förändra och testa, eftersom man är så full av inspiration.

Någonting som jag prövade ganska omgående var att försöka fördjupa bokcirkeln som jag leder på ett kreativt sätt. Till den träffen hade vi läst ”Regnet luktar inte här” av Duraid Al-Khamisi så jag skrev ut kartor som visade hans resa till Sverige, bilder från platser beskrivna i boken, en hemsida, artiklar osv för att ge ett mer djup till historien. Det var väldigt uppskattat av deltagarna och någonting jag ska fortsätta med och utveckla, som till exempel tematiskt fika som Sandra Sporrenstrand tipsade om. Man får anpassa efter sina egna förutsättningar. 

Det är lärorikt och roligt att få se hur andra bibliotek arbetar, man fick inte bara utbyte av studiebesöken utan även av kollegorna som följde med på studieresan.

/Emelie, Hedesunda bibliotek.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s