Studieresa till Luleå och Bibblo.se

Torsdagen 30/3 flög vi till Luleå för att träffa redaktionen för Bibblo.se, webbplatsen för Biblioteken i Norrbotten. De, som vi i HelGe-biblioteken, samarbetar i 14 kommuner och har liknande förutsättningar som oss. Vi möttes på våning 2 i Kulturens hus i Luleå och fick njuta av utsikten över viken, det är en väldigt vacker byggnad.

Vi diskuterade hur mycket tid de hade till att sköta webbsidan, hur deras struktur såg ut, att de uppdaterade oftare fast i mindre bitar och lyfte även gammalt material som tidigare publicerats på webben. Vilket jag tyckte var smart, bara för att det publicerats en gång betyder inte att alla våra besökare har hunnit läst det. Fick direkt idéer på hur vi kan omstrukturera våra uppdateringar av helgebiblioteken.se.

De hade i uppdrag att visa upp författare från Norrbotten, och gjorde olika författarpresentationer som sedan även syntes ute på Bibblo.se i olika träfflistor. De hade 9 stycken Bibblotipsare som levererade texter och recensioner av lokala författare. Idén att lyfta lokalt material har ju funnits hos oss i HelGe också, men vi har inte kommit till skott ännu. Nu blev jag väldigt sugen på att se vad vi kan göra här i länet.

Det var så intressant att diskutera att vi blev sena till visningen av Luleå bibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s