Vi vågar boktipsa!

Processens namn: Vi vågar boktipsa!

Processbeskrivning: Boktipsa varandra inom personalen, lägga ut bild och text i sociala medier, spela in ljud och/eller bild i sociala medier. Hålla minst en öppen boktipsarstund för allmänheten eller personalklubb. Deltagande bibliotek: Edsbyns och Alftas bibliotek

Detta hoppas vi att uppnå: Hitta arbetsverktyg för att enklare nå ut med boktips till medborgarna. Genom övning hoppas vi bli bekvämare i vår boktipsarroll. Få in det som en vana att boktipsa muntligen, skriftligen och i möte med besökare och allmänheten. Få större bokkännedom och kunskap om andra som boktipsar, så att vi kan tipsa besökarna. Genom detta hoppas vi också att låntagarna ska känna sig bekväma att själva delta i bokdiskussioner och aktivt boktipsa genom våra sociala nätverk.

Län: Gävleborg

Kontaktperson: Anders Ohlsson, anders.ohlsson@ovanaker.se, 072- 505 51 14

Vilka aktiviteter har skett inom processen? Vi kollegor har sinsemellan boktipsat varandra och därefter delat med oss av dessa till låntagarna, främst via bibliotekets facebook-sida.

Vad har ni uppnått? Vi har blivit modigare i rollen som ”boktipsare”, främst i den digitala världen där vi nu vågar lägga upp material med oss själva med en kort och personlig text om en bok.

Vilka utmaningar har ni stött på? Det är inte alla som är bekväma i rollen som ”offentlig” boktipsare, utan föredrar det mer personliga mötet med låntagare, där tipsen ofta är spontana.

Är detta något ni ska fortsätta arbeta med? Det här kommer vi fortsätta att arbeta med. Något stöd från läns- eller regionbiblioteket är inte nödvändigt i nuläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s